Oulun poliisilaitos

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Rata-aukio 2
PL 45
90101 OULU

Puh 0295 460 211 (vaihde)
Faksi 0295 411 906

Poliisiasemat ja palvelupisteet

Oulussa tutkitaan mahdollisia lapsisurmia

04.06.2014

Oulun poliisi sai eilen tiistaina 3.6. keskipäivällä tehtävän, jonka mukaan erään keskustan kerrostalon kellarikomerosta oli löydetty voimakkaasti haisevia pakkauksia ja kiinteistöhuolto pyysi poliisia paikalle selvittämään hajun lähdettä.

Tapahtumapaikalla poliisille ilmoittautui oululainen 35-vuotias naishenkilö, joka kertoi pystyvänsä selvittämään, mitä pakkaukset pitävät sisällään. Hän kertoi pakkausten sisältävän kolmen lapsen ruumiit, jotka hän oli synnyttänyt kotonaan 5 - 10 vuotta sitten. Nainen otettiin paikalta kiinni ja hänet on nyt pidätetty.

Tutkimuksissa ilmeni, että pakkaukset pitivät sisällään viiden lapsen ruumiit, joista osa oli pahoin hajonnut. Lasten ikää ei tässä vaiheessa pystytä tarkasti sanomaan, mutta tämän hetkisen käsityksen mukaan kyseessä ovat lähes täysi-ikäisten sikiöiden ruumiit, jotka ovat useita vuosia vanhoja.

Nainen on kuulustelussa kertonut synnyttäneensä lapset kotonaan kuolleina ja säilyttäneensä ruumiit. Hän ei ole pystynyt kertomaan järjellistä syytä teolleen.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä erilaisilla teknisillä tutkimuksilla sekä naisen ja hänen läheistensä kuulusteluilla ja samaan aikaan suoritetaan oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia tarkoituksena selvittää mm. tapahtuma-ajat ja lasten iät. Tutkimusten valmistuminen tulee viemään kuukausia.

Rikosnimikkeenä on tässä vaiheessa tappo. Naisella ei ole minkäänlaista rikoshistoriaa. Mahdollinen vangitsemisvaatimus asiassa tulee esittää perjantaina 6.6. klo 12 mennessä.


Tulosta sivuShare

Hae sivustolta: