Suojelupoliisi


Yhteystiedot
Ratakatu 12
PL 151
00121 HELSINKI

Puh 029 548 0131 vaihde.

SuosituimmatSuojelupoliisi (Supo) on operatiivinen turvallisuusviranomainen, jonka ydintoiminta-alueita ovat terrorismintorjunta, laittoman tiedustelun torjunta ja turvallisuustyö. Sen perusarvot ovat laillisuus, luotettavuus ja laatu. Suojelupoliisin lakisääteiset tehtävät määritellään poliisin hallinnosta annetussa laissa. Suojelupoliisi ylläpitää ja kehittää valmiuttaan kahdeksannen päällikkönsä, poliisineuvos Antti Pelttarin, johdolla – 220 supolaisen voimin.


Suojelupoliisi tukee sisäministeri Päivi Räsäsen ehdotusta Supon siirtämisestä suoraan sisäministeriön alaisuuteen

Suojelupoliisin toimintaympäristö on muuttunut voimakkaasti viime vuosina. Suojelupoliisin aseman järjestäminen uudelleen antaisi Suojelupoliisille entistä paremmat edellytykset vastata toimintaympäristön muutoksiin. 

 

Lue koko tiedotteemme tästä linkistä.


Suojelupoliisin esite ja vuosikertomus 2013

Suojelupoliisin esite on ladattavissa tästä linkistä (pdf) tai tilattavissa sähköpostitse osoitteesta suojelupoliisi@poliisi.fi. Esite on saatavilla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Vuoden 2013 vuosikertomus on ladattavissa tästä linkistä (pdf) tai tilattavissa sähköpostitse osoitteesta suojelupoliisi@poliisi.fi. Vuosikertomus on saatavilla suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.Hae sivustolta: