Lounais-Suomen poliisilaitos

Ajankohtaista

Muutoksia Rauman poliisiaseman poliisipäivystyksen aukioloihin.

Marraskuun alusta Rauman poliisiaeman palvelupäivystys ja löytötavatatoimisto ovat avoinna ma-to kello 08.00 - 16.15. Poliisipäivystys on perjantaisin ja viikonloppuisin suljettu. Tarkemmat tiedot aukiolosta voi tarkastaa täältä.


Muutoksia Kokemäen poliisiaseman lupapalveluiden aukioloihin

Kokemäen poliisiaseman lupapalveluiden aukiolo on muuttunut. Lupapalvelut ovat avoinna ma, ti, ke ja pe kello 09.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.00. Lupapalvelut ovat kokonaan suljettuna torstaisin. Tarkemmat tiedot aukiolosta voi tarkastaa täältä


 Puhelin- ja faxnumerot uudistuvat

Lounais-Suomen poliisilaitoksen uusi vaihteen numero on 
0295 440 501.


Kaikista räjäytystyömaista on tehtävä ilmoitus poliisille

Kaikista räjäytystyömaista on tehtävä poliisille ilmoitus vähintään seitsemän vuorokautta ennen työn aloittamista. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi räjäytystyömaan sijainti, työn arvioitu kesto, käytettävien räjähteiden lajit, räjäytystyön johtajan tiedot sekä räjähteiden säilytys- ja varastopaikat.

Poliisin internetsivuilta löytyy kaavake, jolla ilmoitus räjäytystyöstä tehdään poliisin lupapalvelupisteeseen henkilökohtaisesti tai sähköpostilla. Ilmoituksen käsittely maksaa 25 €. Jos maksu laskutetaan, laskuun lisätään laskutuslisä 12 €.

Räjäytystyöilmoituksia tulee tällä hetkellä kiitettävästi, mutta poliisi haluaa vielä muistuttaa räjäytystyöstä vastaavia ilmoituksen ohjeiden mukaisesta jättämisestä. Mikäli tarkastuksessa todetaan, että ilmoitusta räjäytystyöstä ei ole tehty, niin työ voidaan keskeyttää ja määrätä rangaistusvaatimusilmoitus räjähdesäännösten rikkomisesta.

Linkit:
lupahallinto.lounais-suomi@poliisi.fi (sähköpostiosoite ilmoituksen jättämiseksi)

Ilmoitus räjäytysyön suorittamisesta (täytettävä ja tulostettava lomake)


Uusi poliisilaitos aloitti toimintansa

Lounais-Suomen poliisilaitos aloitti 1.1.2014, kun Varsinais-Suomen ja Satakunnan poliisilaitokset yhdistettiin. Uuden poliisilaitoksen alueella on asukkaita noin 695 000 ja siihen kuuluu 45 kuntaa. Pinta-alaltaan poliisilaitos on 32 030 km², josta maata 18 480 km².

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on 13 poliisiasemaa sekä Turun pääpoliisiasema. Lounais-Suomen poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö Tapio Huttunen.
Hae sivustolta: