Lounais-Suomen poliisilaitos

Ajankohtaista

Turun poliisitalon lupahallin remontti ohi

Turun pääpoliisiaseman lupapalvelut palaavat kolme viikkoa kestäneen remontin jälkeen entisiin tiloihin ja asiointi lupahallissa alkaa maanantaina 6.10.2014.

Myös poliisin löytötavaratoimisto palaa entisiin tiloihinsa lupahallin yhteyteen.


Muutoksia Kokemäen poliisiaseman lupapalveluiden aukioloihin

Kokemäen poliisiaseman lupapalveluiden aukiolo on muuttunut. Lupapalvelut ovat avoinna ma, ti, ke ja pe kello 09.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.00. Lupapalvelut ovat kokonaan suljettuna torstaisin. Tarkemmat tiedot aukiolosta voi tarkastaa täältä


Turun poliisiaseman lupapalveluissa poikkeusjärjestelyt
15. 9. - 3.10.2014

Turun poliisitalon peruskorjaus sulkee poliisiaseman lupahallin 15.9. - 3.10.2014 väliseksi ajaksi.  Kyseisenä aikana lupapalvelut toimivat poliisiaseman C-portaassa samoissa tiloissa kuin poliisipäivystys. Korjaustöistä on merkittävää haittaa poliisin lupapalveluiden toiminnalle.

Korjaustöiden aikana Turun poliisiasemalla ei oteta hakemuksia vastaan ilman ajanvarausta, vaan ilman ajanvarausta tulevat ohjataan Raision ja Kaarinan poliisiasemille. Remontin ajaksi lisätään asiointipaikkoja Raision, Kaarinan ja Paraisten palvelupisteisiin.  

Peruskorjauksen ajaksi poliisin löytötavaratoimisto muuttaa B-portaan 3. kerrokseen. Myös ulkomaalaisasioiden asiakaspalvelupisteiden määrää on jouduttu vähentämään.

Turun lupahallin ollessa kiinni, poliisi toivoo, että asiakkaat käyttäisivät poliisin muita palvelupisteitä ja siirtäisivät kiireettömät lupa-asiat toiseen ajankohtaan.

Pahoittelemme korjaustöistä aiheutuvaa haittaa.  
 


Someron palvelupiste suljettu

Lupa-asioissa palvelevat poliisin muut palvelupisteet. 


Muutoksia Euran poliisiaseman lupapalveluiden aukioloihin.

Euran poliisiaseman lupapalveluiden aukiolo muuttuu syyskuun alussa. Lupapalvelut ovat avoinna perjantaisin kello 09.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.00 ajanvarauksella. Tarkemmat yhteystiedot voi tarkastaa täältä.


 Puhelin- ja faxnumerot uudistuvat

Lounais-Suomen poliisilaitoksen uusi vaihteen numero on 
0295 440 501.


Kaikista räjäytystyömaista on tehtävä ilmoitus poliisille

Kaikista räjäytystyömaista on tehtävä poliisille ilmoitus vähintään seitsemän vuorokautta ennen työn aloittamista. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi räjäytystyömaan sijainti, työn arvioitu kesto, käytettävien räjähteiden lajit, räjäytystyön johtajan tiedot sekä räjähteiden säilytys- ja varastopaikat.

Poliisin internetsivuilta löytyy kaavake, jolla ilmoitus räjäytystyöstä tehdään poliisin lupapalvelupisteeseen henkilökohtaisesti tai sähköpostilla. Ilmoituksen käsittely maksaa 25 €. Jos maksu laskutetaan, laskuun lisätään laskutuslisä 12 €.

Räjäytystyöilmoituksia tulee tällä hetkellä kiitettävästi, mutta poliisi haluaa vielä muistuttaa räjäytystyöstä vastaavia ilmoituksen ohjeiden mukaisesta jättämisestä. Mikäli tarkastuksessa todetaan, että ilmoitusta räjäytystyöstä ei ole tehty, niin työ voidaan keskeyttää ja määrätä rangaistusvaatimusilmoitus räjähdesäännösten rikkomisesta.

Linkit:
lupahallinto.lounais-suomi@poliisi.fi (sähköpostiosoite ilmoituksen jättämiseksi)

Ilmoitus räjäytysyön suorittamisesta (täytettävä ja tulostettava lomake)


Uusi poliisilaitos aloitti toimintansa

Lounais-Suomen poliisilaitos aloitti 1.1.2014, kun Varsinais-Suomen ja Satakunnan poliisilaitokset yhdistettiin. Uuden poliisilaitoksen alueella on asukkaita noin 695 000 ja siihen kuuluu 45 kuntaa. Pinta-alaltaan poliisilaitos on 32 030 km², josta maata 18 480 km².

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on 13 poliisiasemaa sekä Turun pääpoliisiasema. Lounais-Suomen poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö Tapio Huttunen.
Hae sivustolta: