Lounais-Suomen poliisilaitos

Ajankohtaista

Kemiönsaaren poliisaseman lupakanslia suljettu 16.9.2014 koulutuksen takia.Löytötavarahuutokauppa Turun poliisiasemalla 16.9

Lounais-Suomen poliisilaitos järjestää löytötavarahuutokaupan tiistaina 16.9.2014 klo 10.00 alkaen Turun poliisitalon takapihalla (käynti Puistokadun puolelta). Myynnissä on sekalaista tavaraa ja polkupyöriä.

Huutokaupattavien polkupyörien näyttö järjestetään torstaina 11.9.2014 klo 15–17.

Löytötavaratoimisto on suljettu huutokauppapäivänä, jolloin löytötavaraa vastaanottaa poliisipäivystys klo 8–17 välisenä aikana, osoitteessa Eerikinkatu 40–42, C-porras.

Käteismaksu. Huutokaupattavien esineiden lähtöhinta on 5 euroa.


Turun poliisiaseman lupapalveluissa poikkeusjärjestelyt
15. 9. - 3.10.2014

Turun poliisitalon peruskorjaus sulkee poliisiaseman lupahallin 15.9. - 3.10.2014 väliseksi ajaksi.  Kyseisenä aikana lupapalvelut toimivat poliisiaseman C-portaassa samoissa tiloissa kuin poliisipäivystys. Korjaustöistä on merkittävää haittaa poliisin lupapalveluiden toiminnalle.

Korjaustöiden aikana Turun poliisiasemalla ei oteta hakemuksia vastaan ilman ajanvarausta, vaan ilman ajanvarausta tulevat ohjataan Raision ja Kaarinan poliisiasemille. Remontin ajaksi lisätään asiointipaikkoja Raision, Kaarinan ja Paraisten palvelupisteisiin.  

Peruskorjauksen ajaksi poliisin löytötavaratoimisto muuttaa B-portaan 3. kerrokseen. Myös ulkomaalaisasioiden asiakaspalvelupisteiden määrää on jouduttu vähentämään.

Turun lupahallin ollessa kiinni, poliisi toivoo, että asiakkaat käyttäisivät poliisin muita palvelupisteitä ja siirtäisivät kiireettömät lupa-asiat toiseen ajankohtaan.

Pahoittelemme korjaustöistä aiheutuvaa haittaa.  
 


Lupapalveluissa ajanvarausaikoja tarjolla

Kesäinen ruuhka ajokortti- ja passihakemuksissa on helpottanut ja ajanvarausaikoja on suhteellisen hyvin saatavilla koko poliisilaitoksen alueella.

Etukäteen ajan varaamalla asiointi lupa-palveluissa sujuu helposti ja välttyy jonottamiselta.


Someron palvelupiste suljettu

Lupa-asioissa palvelevat poliisin muut palvelupisteet. 


Muutoksia Euran poliisiaseman lupapalveluiden aukioloihin.

Euran poliisiaseman lupapalveluiden aukiolo muuttuu syyskuun alussa. Lupapalvelut ovat avoinna perjantaisin kello 09.00 - 12.00 ja 13.00 - 16.00 ajanvarauksella. Tarkemmat yhteystiedot voi tarkastaa täältä.


 Puhelin- ja faxnumerot uudistuvat

Lounais-Suomen poliisilaitoksen uusi vaihteen numero on 
0295 440 501.


Kaikista räjäytystyömaista on tehtävä ilmoitus poliisille

Kaikista räjäytystyömaista on tehtävä poliisille ilmoitus vähintään seitsemän vuorokautta ennen työn aloittamista. Ilmoituksesta tulee käydä ilmi räjäytystyömaan sijainti, työn arvioitu kesto, käytettävien räjähteiden lajit, räjäytystyön johtajan tiedot sekä räjähteiden säilytys- ja varastopaikat.

Poliisin internetsivuilta löytyy kaavake, jolla ilmoitus räjäytystyöstä tehdään poliisin lupapalvelupisteeseen henkilökohtaisesti tai sähköpostilla. Ilmoituksen käsittely maksaa 25 €. Jos maksu laskutetaan, laskuun lisätään laskutuslisä 12 €.

Räjäytystyöilmoituksia tulee tällä hetkellä kiitettävästi, mutta poliisi haluaa vielä muistuttaa räjäytystyöstä vastaavia ilmoituksen ohjeiden mukaisesta jättämisestä. Mikäli tarkastuksessa todetaan, että ilmoitusta räjäytystyöstä ei ole tehty, niin työ voidaan keskeyttää ja määrätä rangaistusvaatimusilmoitus räjähdesäännösten rikkomisesta.

Linkit:
lupahallinto.lounais-suomi@poliisi.fi (sähköpostiosoite ilmoituksen jättämiseksi)

Ilmoitus räjäytysyön suorittamisesta (täytettävä ja tulostettava lomake)


Uusi poliisilaitos aloitti toimintansa

Lounais-Suomen poliisilaitos aloitti 1.1.2014, kun Varsinais-Suomen ja Satakunnan poliisilaitokset yhdistettiin. Uuden poliisilaitoksen alueella on asukkaita noin 695 000 ja siihen kuuluu 45 kuntaa. Pinta-alaltaan poliisilaitos on 32 030 km², josta maata 18 480 km².

Lounais-Suomen poliisilaitoksen alueella on 13 poliisiasemaa sekä Turun pääpoliisiasema. Lounais-Suomen poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö Tapio Huttunen.
Hae sivustolta: