Sähköä passiasiointiin

Passi- tai henkilökorttihakemuksen voi nyt laittaa vireille verkossa. Tavallisen passisi voit useimmiten uusia käymättä poliisiasemalla, kun valokuvaamo toimittaa uuden valokuvasi sähköisesti, sinulta otettiin sormenjäljet edellistä passia hakiessasi enintään kuusi vuotta sitten eikä nimesi ole muuttunut. Henkilökortin hakemiseen liittyy toistaiseksi pakollinen käynti lupapalvelupisteessä.
Lue lisää

Poliisilaitoksilla asiointiin voit varata ajan

Ajanvaraukset poliisilaitoksilla asiointiin tehdään lupapalveluiden ajanvarausjärjestelmässä, johon kirjaudutaan kansalaisen asiointitilin kautta. Ajat voi samalla kertaa varata vaikka koko perheelle.
Lue lisää
Yhteystiedot

Matkapuhelimen virheellisestä käytöstä ajon aikana sakotettiin

Matkapuhelimen tai muun viestintälaitteen virheellisestä käytöstä poliisi kirjasi viime viikolla 305 seuraamusta. Lisäksi kirjattiin 400 seuraamusta turvalaitteiden käytön laiminlyönnistä. Poliisi valvoi viime viikolla tieliikenteessä ilmenevää tarkkaamattomuutta painottaen matkapuhelinten virheellistä käyttöä ajon aikana. Tulokset kerättiin tällä kertaa yhdeltä valvontapäivältä.
Lue lisää

Nimi tiedustelurekisterin yhteydessä ei tarkoita aina rikosepäilyä

Suomen Kuvalehti on kertonut julkisuuteen, että poliisin epäiltyjen rekisterissä eli tiedustelurekisterissä olisi useita julkisuudessa tunnettuja henkilöitä. Uutisoinnista saa sellainen käsityksen, että henkilöt mahdollisesti olisivat kyseisessä tietojärjestelmässä nimenomaisesti rikoksesta epäiltynä taikka myötävaikuttajina rikoksiin. Henkilötallennuksiin liittyy kuitenkin erilaisia selostuksia. Siksi se, että jokin nimi esiintyy tarkennuksena tapahtumalle selostusosassa, ei tarkoita hänen olevan rikoksesta epäilty tai myötävaikuttaja.
Lue lisää

Turvallisuusviranomaisille yhteinen kenttäjärjestelmä

Turvallisuusviranomaiset hankkivat yhteisen kenttäjärjestelmän (KEJO), jonka avulla viranomaiset johtavat kenttätoimintoja, ylläpitävät tilannekuvaa, syöttävät tietoja eri tietojärjestelmiin, vaihtavat tietoa reaaliaikaisesti sekä viestivät. Käyttäjinä ovat poliisi, pelastustoimi, sosiaali- ja terveystoimi, rajavartiolaitos, puolustusvoimat ja tulli sekä muut mahdolliset myöhemmin mukaan tulevat viranomaiset.
Lue lisää

Etusivun uutisarkisto
 
 
Poliisista päivää -blogit
Liikenteessä parempi vuosi
Risto Lammi
Poliisiylitarkastaja
Huutokaupat

Kaikki huutokaupat

Hae sivustolta: