Keskusrikospoliisi

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Käyntiosoite: Jokiniemenkuja 4, 01370 Vantaa
Postiosoite: PL 285
01301 VANTAA

ma-pe 08.00-16.15

Puh 0295 480 141 (vaihde)
Faksi (09) 273 2123

WinCapitan toiminnasta käynnistetty esitutkinta

25.03.2008

Keskusrikospoliisi on käynnistänyt sijoitusklubi WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa koskevan esitutkinnan. Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan Internetissä toimineen klubin kautta sijoituksia tehneitä on jopa 10 000 henkilöä ja sijoitusten määrä yli 50 miljoonaa euroa.

Klubin sivujen lopetettua toimintansa Internetissä maaliskuun alkupuolella ovat monet sijoitustoiminnassa mukana olleet kokeneet joutuneensa rikoksen kohteiksi ja pelkäävät menettäneensä sijoittamansa varat. Rikosilmoituksia on kuitenkin toistaiseksi tullut vain muutamia paikallispoliisin eri yksiköihin.

Sijoitusklubi toimi useita vuosia ja ainakin osa sijoittajista on saanut siitä tuottoja. Poliisi on seurannut klubin toimintaa jo pidempään ja tehnyt alustavia tiedustelutoimenpiteitä viime syksystä lähtien. Niiden sekä asianomistajilta saatujen tietojen perusteella ns. syytä epäillä -kynnys on nyt ylittynyt ja WinCapitan sekä sen edeltäjän WinClubin ympärillä tapahtunutta sijoitustoimintaa tutkitaan rikoksina.

Esitutkinnassa pyritään selvittämään, onko kyse samanlaisesta toiminnasta kuin ns. ketjukirjeiden tai verkostomarkkinoinnin kaltaisissa pyramidirakennelmissa.

Henkilöitä, jotka katsovat joutuneensa rikoksen uhriksi sijoitettuaan WinCapitaan, pyydetään tekemään asiasta paikallispoliisille rikosilmoitus.


Takaisin | Tulosta sivuShare

Hae sivustolta: