Polisens tips till den som ska ansöka om pass

Börja med att boka tid till polisens tillståndstjänst. De traditionella sommarköerna kan inte undvikas genom att ansöka om pass redan nu på våren. Om du vet att du behöver passet först senare på hösten är det bättre att ansöka på hösten även om ditt nuvarande pass inte längre är giltigt.  Att resedokumentets giltighetstid har gått ut fördröjer inte beviljandet av ett nytt. Ta med dig ditt gamla pass när du ansöker om ett nytt.
Läs mera

Tidsbokningen för tillståndstjänster förnyas

Måndagen den 31 mars 2014 tar polisen en ny tidsbokningskalender i bruk och då kan man även boka tider längre fram. Innan dess kan det förekomma tillfällig rusning till polisens tidsbokning. Ansökan om pass och identitetskort kan också lämnas in vid andra polisinrättningar än på den ort där man bor.

Läs mera
Kontakt information

Det lönar sig alltid att ingå ett skriftligt arbetsavtal - också när det gäller sommarjobb

Inom kampanjen Grå ekonomi - en svart framtid samarbetar myndigheterna och intressegrupperna med representanter för näringslivet och fackorganisationer för att bekämpa grå ekonomi i arbetslivet.
Läs mera


Under påskveckan skärper polisen övervakningen av körhastigheter

Ett vanligt förekommande fenomen på våren är att antalet fortkörningar ökar allteftersom vägförhållandena blir bättre. Polisen önskar dock att förare trots vårens gynnsamma väglag undviker onödiga risker som äventyrar andra vägtrafikanters och förarens egen säkerhet.
Läs mera


Arkiverade pressmeddelandena 
De senaste nyheterna
Mera.. RSS
PORA III nyheterna
 
Poliisista päivää -bloggar
Period 8, närstudier
Jessica & Vanessa
Polisaspiranter

Sök på webbplatsen: