Passärendena blir elektroniska

Du kan nu inleda ansökan om pass eller identitetskort via internet. Ett vanligt pass kan i de flesta fall förnyas utan att besöka polisstationen om fotoateljén skickar ditt nya fotografi elektroniskt, om fingeravtryck har tagits av dig när du ansökte om ditt föregående pass för högst sex år sedan och om ditt namn inte har ändrat. För att ansöka om identitetskort måste du tills vidare besöka ett serviceställe för tillstånd.
Läs mera

Tidsbokningen för tillståndstjänster på förhand

Tidsbokningar för att uträtta ärenden på polisinrättningarna görs i det tidsbokningssystemet för tillståndstjänster. Tid kan bokas samtidigt föt varje familjemedlem.
Läs mera
Kontakt information

Tjuvarna är inte lediga i julhelgen – se till att ditt hem ser bebott ut när du är borta

November-december har varit hektiska månader på inbrottsfronten. Därutöver ökar i regel antalet bostadsinbrott under semestertiderna kring jul och nyår, eftersom hus som står tomma är ett lysande tillfälle för tjuvar. Polisen påminner om att det enklaste sättet att förebygga inbrott är att se till att bostaden ser bebodd ut även när man själv är bortrest.
Läs mera


Polisen hoppas på tålamod och förutseende

Polisen bidrar till en smidig och trygg jultrafik genom att övervaka huvudvägarna på ett synligt sätt. Polisen hoppas på tålamod och artighet i jultrafiken så att alla kommer fram tryggt och kan njuta av julfriden tillsammans med sina nära.
Läs mera


Arkiverade pressmeddelandena 
De senaste nyheterna
Mera.. RSS
PORA III nyheterna
 
Poliisista päivää -bloggar
Fältpraktik och tionde perioden
Jessica & Vanessa
Polisaspiranter

Sök på webbplatsen: