Passi > Passin hakeminen
YhteystiedotPassin hakeminen

Muista hakea uutta passia hyvissä ajoin ennen suunniteltua matkaa! Huomioi, että hakemus tehdään poliisilaitoksella suoraan poliisin henkilökortti- ja passijärjestelmään; mahdollisuutta täyttää passihakemus etukäteen ei ole.

Passia (myös express) voi hakea paikallispoliisin lupapalvelupisteessä millä tahansa paikkakunnalla. Huomioi, että Helsinki-Vantaan lentoaseman poliisin lupapalvelupiste ottaa vastaan ainoastaan lentoaseman kautta kulkevien lentomatkustajien kiireellisiä passihakemuksia. Näin turvataan palvelupisteen kyky palvella lentomatkustajia kiiretilanteissa. Lentoasemalta luovutetaan muualta tilattuja ja lentoasemalle toimitettavaksi sovittuja passeja myös muille kuin lentomatkustajille.

Löydät poliisilaitosten lupapalvelupisteiden yhteys- ja aukioloaikatiedot paikkakunnittain tämän sivun oikean ylälaidan hakupalvelusta, josta voit hakea myös kunnan nimellä.

Parhaiten jonottamiselta vältyt, jos varaat palveluajan etukäteen poliisin verkkosivulta www.poliisi.fi/ajanvaraus. Ajanvarauksen voit halutessasi tehdä myös puhelimitse poliisilaitokselle.  Katso tarkempaa tietoa asuinkuntasi poliisilaitoksen sivuilta.

Ulkomailla oleva Suomen kansalainen voi jättää passihakemuksen Suomen ulkomaan edustuston passinmyöntöpisteeseen, joista saa tarkempia tietoja ulkoasiainministeriöstä. Ulkomailla asuva suomalainen voi hakea passia myös poliisilaitoksella Suomessa.

Passia on haettava henkilökohtaisesti, jolloin hakija myös tunnistetaan.

Passia haettaessa on oltava mukana:

  • 1 valokuva (enintään 6 kuukautta vanha)
  • passi tai henkilökortti (Huom. ei ajokortti)
  • alle 18-vuotiaalla hakijalla: jokaisen huoltajan kirjallinen suostumus (mikäli huoltajat eivät ole paikalla passia haettaessa) Huoltajan suostumus -lomake
  • 18 -30-vuotiaalla miehellä: sotilaspassi, siviilipalvelustodistus tai kutsuntatodistus. (Jos asevelvollinen ei osoita että maanpuolustusvelvollisuus ei ole esteenä passin antamiselle, hänelle voidaan myöntää passi enintään sen vuoden loppuun, jolloin hän täyttää 28 vuotta.)

Huomioithan, että passi maksetaan hakemusta jätettäessä (Palveluhinnasto)

Matkustettaessa henkilötietojen (nimi ja henkilötunnus) on oltava passissa ajan tasalla. Uusi passi on haettava esimerkiksi silloin, kun sukunimi vaihtuu avioliiton seurauksena. Jos henkilötietosi ovat muuttuneet, varmista maistraatista, että tiedot ovat päivittyneet oikeiksi väestötietojärjestelmään. Henkilötiedot tulevat passiin väestötietojärjestelmän tietojen mukaisina.

Tutustu myös:
Passinhakijan tunnistaminen
Maksaminen ja ajanvaraus
Kuinka ja mistä noudan valmiin passini?

Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: