Luvat > Ulkomaalaisluvat > EU > Oleskeluoikeuden rekisteröinti
Yhteystiedot



Oleskeluoikeuden rekisteröinti

Oleskeluoikeuden rekisteröintiin tarvitaan:

  • EU rekisteröintilomake, (tulostettava lomake)
  • kansallinen henkilöllisyystodistus tai passi
  • jos kyse on ansiotyöstä, työnantajalta saatu vahvistus palvelussuhteesta tai työtodistus
  • jos hakija on itsenäinen ammatinharjoittaja, selvitys ammatinharjoittamisesta
  • opiskelijalta selvitys siitä, että hän on Suomessa kirjoilla oppilaitoksessa ja hänellä on riittävä sairausvakuutusturva.
  • Muilta kuin työntekijöiltä ja itsenäisiltä ammatinharjoittajilta vaaditaan toimeentuloselvitys

Voit hakea oleskeluoikeuden rekisteröintiä myös sähköisesti.

Oleskeluoikeuden rekisteröinti edellyttää lähtökohtaisesti, että hakijalla on itseään ja perheenjäseniä varten riittävät varat. Toimeentulovaatimuksen osalta ei ole erikseen vahvistettu mitään kiinteitä summia, mitä hakijan pitää esittää, vaan harkinnassa otetaan huomioon kulloisetkin henkilökohtaiset olosuhteet.

Oleskeluoikeuden rekisteröinti on voimassa toistaiseksi. Viiden vuoden yhtäjaksoisen ja laillisen Suomessa asumisen jälkeen unionin kansalainen on oikeutettu pysyvään oleskeluun. Unionin kansalaisen perheenjäsenen oleskelukortti on voimassa lähtökohtaisesti 5 vuotta. Tämän jälkeen on mahdollisuus pysyvään oleskelukorttiin.





Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: