Ajokortti > Mopon ja mopoauton ajokortti
YhteystiedotMopon ja mopoauton ajokortti

Mopon ja mopoauton (kevyt nelipyörä) ajokortit eriytyivät 19.1.2013 alkaen. Mopon ajokortti (AM-luokan ajokortti erityisehdolla 120) ei oikeuta kuljettamaan mopoautoa. Mopoauton ajokortti (AM-luokan ajokortti erityisehdolla 121) ei oikeuta kuljettamaan mopoa. Saadakseen ajo-oikeuden molemmille ajoneuvoille, tulee suorittaa kuljettajantutkinto sekä mopolla että mopoautolla.

Ennen 19.1.2013 myönnetyt mopokortit oikeuttavat kuljettamaan sekä mopoa että mopoautoa. Ajokorttiluokan alkuperäinen myöntämispäivä on merkitty ajokortin taustapuolelle.

Ennen vuotta 1985 syntyneet mopoilijat eivät tarvitse mopokorttia. Mopoauton kuljettamiseen tarvitaan kuitenkin vähintään ennen 19.1.2013 suoritettu mopokortti tai uusi mopoauton ajokortti (AM-luokan ajokortti erityisehdolla 121).

Ajokorttilupaa mopon ja mopoauton ajokortin saamiseksi haetaan poliisilta. Lupa on maksettava hakemusta jätettäessä. Ajokorttilupahakemuksen jättämistä koskevat ohjeet ovat kohdassa Ajokorttilupa.

Lisätietoja mopon ja mopoauton ajokortista ja –tutkinnoista saa paikallispoliisilta ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: