Passi >
YhteystiedotPassi

Passi on Suomen kansalaiselle myönnettävä matkustusasiakirja. Passi on myös virallinen todistus haltijansa henkilöllisyydestä.

Huomioithan passia käyttäessäsi seuraavat seikat:

  • Vain voimassa olevalla henkilökohtaisella passilla voi matkustaa. Tämä koskee myös lapsia. Myöskään rikkinäisellä tai turmeltuneella passilla ei pääse läpi rajatarkastuksesta.
  • Tarkista aina matkustuskohteesi viranomaisilta tai matkustusmääräyksistä, millaisella passilla kyseiseen maahan voi matkustaa ja mitä muita, esimerkiksi passin voimassaoloaikaan liittyviä vaatimuksia kohdevaltiolla on.
  • Kun passia käytetään, siihen merkityn nimen ja henkilötunnuksen on oltava ajan tasalla. Uusi passi on haettava esimerkiksi silloin, kun sukunimi vaihtuu avioliiton seurauksena. Jos henkilötietosi ovat muuttuneet, varmista maistraatista, että tiedot ovat ehtineet päivittyä väestötietojärjestelmään. Henkilötiedot tuodaan passiin väestötietojärjestelmästä.
  • Sinulla voi olla hallussasi pääsääntöisesti vain yksi voimassa oleva passi. Kun haet ja saat haltuusi uuden passin, vanha passisi raukeaa, vaikka vanhaan passiin merkittyä voimassaoloaikaa olisikin vielä jäljellä.  

Tavallinen passi on voimassa pääsääntöisesti 5 vuotta.

Kuva passista

kuva


Lisätietoa:

Tutustu myös:
Henkilökortti matkustusasiakirjana


Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: