Poliisihallitus

Yhteystiedot

Yhteystiedot
Asemapäällikönkatu 14
PL 22
00521 HELSINKI

Puh 0295 480 181
Toimipaikkojen yhteystiedot

Helsinki-Vantaan lehtokentältä ei voi saada passia ensi viikonloppuna

23.05.2011

Passien myöntämiseen tarvittava tietojärjestelmä on huollon vuoksi pois käytöstä perjantain 27.5. klo 19.00 ja sunnuntain 29.5.2011 klo 24.00 välisen ajan. Käyttökatkon aikana passeja ei voida myöntää.

Käytännössä käyttökatko rajoittaa passien myöntämistä Helsinki-Vantaan lentokentän poliisin lupapalvelupisteessä, jossa passien myöntäminen on mahdollista myös viikonloppuisin. Tämän lisäksi käyttökatko estää passien myöntämisen Pasilan palvelupäivystyksessä, jossa lupapalvelua annetaan aukioloaikojen puitteissa vielä lentokentän poliisin lupapalvelupisteen sulkeuduttua.

Poliisihallitus kehottaa matkalle aikovia tarkistamaan passinsa kunnon ja voimassaolon riittävän ajoissa ennen matkalle lähtöä, jolloin passi olisi mahdollista uusia ennen viikonlopun käyttökatkoa.

Passi on voimassa viisi vuotta. Normaali passi maksaa 53 euroa ja sen toimitusaika on noin yksi viikko. Passeja voidaan myöntää poikkeuksellisesti myös nopeutetussa menettelyssä, jolloin passin hinta on korkeampi. Pikapassi, jonka toimitusaika on 2 – 3 arkipäivää, on hinnaltaan 63 euroa. Express-passi, jonka toimitusaika on yksi arkipäivä, maksaa 82 euroa. Passeja voidaan myöntää nopeutetussa menettelyssä vain valtakunnallisen kiintiön rajoissa. Passinhakijoita kehotetaankin tarvittaessa tiedustelemaan poliisilaitokselta mahdollisuutta pika- tai express-passin saamiseen hakemusta jättäessään.

Käyttökatkon jälkeen eli maanantaista 30.5.2011 lähtien voidaan passeja hakea ja myöntää normaalisti.


Takaisin | Tulosta sivuShare

Hae sivustolta: