Tietoa poliisista > Tiedotearkisto
Yhteystiedot

Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

15.01.2010
Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 15.01.2010

 

Toimisto: Omaisuusrikostoimisto

 

Törkeän varkauden yritys

Vantaa 14.1.2010 klo. 09.20-14.30

 

Vanha Myllypolku 12 sijaitsevaan omakotitaloon yritettiin murtautua rikkomalla talon takana oleva tuuletusikkuna. Talon hälytyslaitteiden mentyä päälle, tekijä oli poistunut paikalta ja teko jäi yritysasteelle.

 

Varkaus, huumausaineen käyttörikos ym.

Vantaa 14.1.2010

 

Kaksi 16-vuotiasta tyttöä anastivat kauppakeskus Jumbossa vaatteita ja kosmetiikka useiden satojen eurojen arvosta. Tytöt kuljettivat anastamansa tuotteet foliovuoratussa kassissa ulos myymälästä. Tyttöjen käsilaukusta löytyi tallelokeron avain. Myöhemmin tallelokerosta löytyi vaatteita, joissa oli vielä hälyttimet kiinnitettyinä. Tyttöjen hallusta löytyi myös huumausainetta sekä huumausaineiden käyttövälineitä.

 

Varkaus

Vantaa 14.1.2010 klo. 05.14

 

Virolaismiehen epäillään anastaneen navigaattoreita ajoneuvoista. Mies tavattiin Koivukyläntie 47 paikoitusalueelta rikkomasta henkilöauton ikkunan. Poliisi tavoitti miehen läheisen koulun pihalta. Miehen repusta löytyi kolme navigaattoria. Mies otettiin kiinni ja tuotiin Vantaan poliisivankilaan asian selvittämistä varten.

 

Moottorikulkuneuvon käyttövarkaus

Vantaa 14.1.2010

 

Hakamaankujalta Myyrmäestä anastettiin Honda Accord henkilöauto GIX-959.

 

Toimisto: Väkivaltarikosyksikkö

 

Laiton uhkaus, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapito, huumausaineen käyttörikos.

Vantaa, Väinö Tannerintie 1, 13.1.2010.

 

Elintarviketeollisuuden tuotantoyhtiön työntekijä uhkasi surmata kirveellä työtovereitaan.

 

Mieshenkilö käyttäytyi sekavanoloisesti 13.1.2010 työpaikallaan ja häntä pyydettiin poistumaan työpaikalta aggressiivisen ja uhkaavan käytöksen johdosta. Mieshenkilö oli yrittänyt käydä naispuolisen työntekijän kimppuun fyysisesti. Toinen miespuolinen työntekijä sai estettyä naiseen kohdistuneen hyökkäysyrityksen. Tilanteen yhteydessä mieshenkilö esitti työtovereiden henkeen ja terveyteen kohdistuvia uhkailuja.

 

Itä-Uudenmaan poliisi otti uhkailleen miehen kiinni 14.1.2010 hänen ollessaan tulossa työpaikalle. Miehen hallusta löytyi poliisin suorittamassa turvallisuustarkastuksessa huumausaineiksi luokiteltavia lääkeaineita ja 2 teräasetta. Miehen epäillään olleen huumausaineiden / lääkeaineiden vaikutuksen alaisena kiinni otettaessa.

 

 

 

Porvoon ja Loviisan alueet.

 

Polkupyörävarkaus.

Loviisa, Rauhalantie 1.-21.12.2009.

 

Tunturi Aurora -merkkinen punainen 3-vaihteinen naistenpyörä anastettu polkupyörävarastosta.

 

Ulosajo.

Valtatie 7 Koskenkylä 13.1.2010.

 

Henkilö kuljetti ajoneuvoyhdistelmää Kotkasta Helsingin suuntaan valtatie 7:ää  leveäkaistatietä pitkin, kun noin 500 metriä ennen moottoritien alkua yhdistelmän ohitti auto. Ohitustilanteessa ajoneuvoyhdistelmän kuljettaja kertomansa mukaan mahdollisesti hieman korjasi auton kulkua ohjausliikkeellä tai jarruttamalla seurauksella, että hänen kuljettamansa ajoneuvoyhdistelmä alkoi heittelehtimään.

Ajoneuvoyhdistelmä heittelehti niin voimakkaasti, että perävaunu luisui ensiksi vetoauton rinnalle ja lopulta ajoneuvoyhdistelmä kääntyi tulosuuntaan päin, ajautuen oikealle puolelle ojaan.

Ojassa ajoneuvoyhdistelmä oli vasemmanpuoleisella kyljellä.

Tapahtumapaikalla todettiin, että vetoautossa oli asianmukaiset talvirenkaat (nastarenkaat), mutta perävaunussa oli vain kesärenkaat.

 

Ulosajo.

Loviisa, Ahvenkoski, tie 7, 14.01.2010 klo 22.30.

 

Henkilöauto oli matkalla Loviisasta Kotkan suuntaan.

Ahvenkoskella Elimäentien risteyksen jälkeen kuljettaja oli kertonut hieman jarruttaneensa autoa, jonka seurauksesta auto oli alkanut heittelehtimään. Ajoneuvo oli tuolloin ajautunut vasemmalle puolelle ulos tieltä perä edellä ojaan, päätyen lopuksi katolleen pellolle keulan osoittaessa tulosuuntaan päin.

Kuljettaja vietiin ambulanssilla Kotkan keskussairaalaan tarkastusta varten.

Auto vaurioitui kauttaaltaan.

 

Vahingonteko.

Porvoo, Peippolankaari 13.-14.1.2010 autokatos.

 

Harmaan BMW henkilöauton etuvilkut olivat kadonneet, eturekisterikilpi oli irti ja puskurinpalasia oli maassa. Lisäksi auton lämmitysjohto oli irrotettu.

 

Nettipetos.

Porvoo 10.12.2009.

 

Henkilö teki kaupat netissä toimivan huuto.net palvelun kautta atk-tuotteista ja maksoi tuotteet etukäteen tilisiirtona (yhteensä postikuluineen 72.00 euroa), tuotteet jäivät kuitenkin saamatta, eikä myyjästä kuulunut koskaan mitään. Myöhemmin selvisi että kyseinen v. 1991 syntynyt henkilö on onnistunut huijaamaan useita kymmeniä ihmisiä vastaavilla kaupoilla.

 

Varkaus.

Porvoo, Ratsumestarinkatu 1.-21.12.2009.

 

Kodinkoneliikkeestä Ratsumestarinkadulta on anastettu Sony DSC -HX1kamera, arvo 600 euroa, Play Station pelikonsoli, arvo 400 euroa sekä Samsung GT-S55101 matkapuhelin, arvo 200 euroa.

 

 

Koiran valvonnan laiminlyöminen.

Porvoo, Ekohumlantie.

Naapuri on pitänyt noin neljän vuoden ajan sekarotuista koiraa kytkemättä heidän aitaamattomalla tontillaan seurauksella, että koira on useasti hyökännyt asianomistajan koiran kimppuun. Asianomistaja on suivaantunut tästä.

 

Luvaton käyttö.

Porvoo 14.1.2010.

 

Firman entinen noin kuusikymppinen työntekijä oli tullut Teollisuustiellä sijaitsevalle entiselle työpaikalleen ja ottanut henkilöauton avaimet ja lähtenyt ajelemaan autolla palauttaen sen myöhemmin.  Asiaomistaja ei esittänyt enää mitään vaatimuksia.

 

 

 Tulostettava versioShare

Hae sivustolta: