Tietoa poliisista > Tiedotearkisto
Yhteystiedot

Malmin poliisitalon lupapalvelupiste suljetaan helmikuun lopussa

25.01.2008
Helsingin poliisilaitos

Malmin poliisitalon lupapalvelupiste suljetaan 29. helmikuuta. Sen jälkeen Malmin lupapalvelupiste ei enää ota vastaan uusia lupahakemuksia. Valmiit asiakirjat voi noutaa Malmin poliisitalolta 31.3.2008 asti. Valmiiden asiakirjojen noutopiste on avoinna 3.3. - 14.3. maanantaista perjantaihin kello 8 - 16.15 ja 17.3. - 31.3. kello 12 - 16.15.

Muut Helsingin poliisin lupapalvelupisteet jatkavat toimintaansa normaalisti. Lupapalvelupisteet sijaitsevat Kaartin poliisitalolla (Punanotkonkatu), Pasilassa (Pasilanraitio 13) ja Itäkeskuksessa (Tallinnanaukio 1). Ne ovat avoinna ma, ti, to ja pe kello 8 - 16.15 ja keskiviikkoisin kello 8 - 17.30 (juhannuksesta heinäkuun loppuun ja arkipyhien aattoina kello 8 - 16.15). Aukioloajat ja niiden mahdolliset muutokset kannattaa tarkistaa Helsingin poliisin verkkosivuilta www.poliisi.fi/helsinki ennen lupapalvelupisteessä asiointia.

Kaartin, Pasilan ja Itäkeskuksen lupapalvelupisteet tarjoavat samat peruslupapalvelut. Esimerkiksi passihakemukset voi jättää mihin tahansa lupapalvelupisteeseen riippumatta siitä, missä henkilö asuu. Vain tietyt erityislupahallintoasiat on keskitetty Kaartin poliisitalolle. Sellaisia ovat muun muassa ajo-oikeuteen ja ampuma-aseisiin liittyvät luvat.

Lupaneuvonnan puhelinnumero on (09) 189 3125. Luvista, kuten myös muista poliisiasioista, voi kysyä myös numerosta (09) 189 4002, joka päivystää ympäri vuorokauden. Lupapalveluista kerrotaan myös poliisin verkkosivuilla osoitteessa www.poliisi.fi. Sivuilla on tietoa muun muassa passeista, henkilökorteista ja ajokorteista sekä niiden hinnoista.

Malmin lupapalvelupisteestä luopuminen on ensimmäinen askel prosessissa, jossa Helsingin poliisin lupapalvelut keskitetään Pasilaan. Keskittämisellä Helsingin poliisi varmistaa palvelujen saatavuuden resurssien niukentuessa. Tuottavuusratkaisuihin kuuluu myös sähköisen asioinnin lisääminen.

Sähköisen ajanvarausjärjestelmän Helsingin poliisilaitos otti käyttöön jo viime vuoden toukokuussa. Internetissä ajanvarauksen tehnyt pääsee lupapalveluihin jonottamatta. Ajanvarauksen voi tehdä internetissä mihin tahansa Helsingin poliisin lupapalvelupisteeseen. Ajanvaraukseen pääsee poliisin verkkosivujen kautta (www.poliisi.fi).

Tulostettava versioShare

Hae sivustolta: