Tietoa poliisista > Tiedotearkisto
Yhteystiedot

Suomen aserekisterissä on noin 1,6 miljoonaa asetta

29.08.2007
Ministeriön tiedotusyksikkö

Sisäasiainministeriö haluaa oikaista tänään julkisuudessa olleita sveitsiläistutkimuksen tietoja Suomessa ampuma-aserekisterissä olevien aseiden lukumäärästä. Sisäasiainministeriön ylläpitämässä ampuma-aserekisterissä on noin 1 620 000 ampuma-asetta. 

Aserekisteri sisältää yksityishenkilöiden sekä yksityisten yhteisöjen ja säätiöiden hallussa olevat ampuma-aseet. Sisäasiainministeriö arvioi Suomessa olevan enintään kymmeniä tuhansia luvattomia ampuma-aseita. 

Aseluvanhaltijoiden lukumäärä Suomessa on noin 650 000 eli noin 12 prosentilla suomalaisista on ampuma-ase. Sveitsiläistutkimuksessa käytetyllä laskutavalla saadaan tulokseksi yhteensä noin 32 luvallista ja luvatonta ampuma-asetta sataa asukasta kohden. 

Noin 60 prosenttia ampuma-aseiden hallussapitoluvista annetaan metsästysperusteella. Suomessa ei ole mahdollista saada ampuma-aseen hallussapitolupaa itsensä suojelemiseen.

Puolustusvoimien ampuma-aseet säilytetään puolustusvoimien omissa varastoissa, ei reserviläisten tai muiden siviilien hallussa. 

Lisätietoja: ylitarkastaja Mika Lehtonen, puh. (09) 160 42354, ylitarkastaja Teuvo Tiilikainen, puh. (09) 160 42350Tulostettava versioShare

Hae sivustolta: