Blogit > Poliisista päivää - Mikko Paateron blogi


Mikko Paatero

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero on palvellut poliisissa noin 40 vuotta. Ensimmäinen pesti oli nimismiehenä Noormarkun nimismiespiirissä. Pisin yksittäinen vaihe läänin poliisijohdossa kesti 16 vuotta. Liikunta on lähellä sydäntä, erityisesti koripallo, tennis ja golf. 

22.12.2014 Lähipoliiseja ja muita hyviä uutisia ensi vuodelleNyt on tarjota hyviä uutisia. Poliisien määrä nousee ensi vuonna 50 - 100 henkilötyövuodella. Voimme lähtökohtaisesti täyttää kaikki avoimeksi tulevat poliisivirat, ja jonkin verran lisääkin.

Arviomme on, että kaikkien poliisiyksiköiden tilanne paranee tästä vuodesta. Vastaavaa ei ole koettu moneen vuoteen. Poikkeuksena ovat Poliisiammattikorkeakoulu ja Poliisihallitus, joissa hallintouudistuksen vähennykset jossakin määrin jatkuvat ja lisäraha on kohdistettu eturintamaan.

Mikko Paateron blogi | Tilaa RSS syöte

Risto Lammi

kuva

Poliisiylitarkastaja Risto Lammi on Poliisihallituksen Liikenneturvallisuuden vastuualueen esimies. Riston tehtävänä on johtaa, ohjata, valvoa ja kehittää poliisin liikenneturvallisuustyötä poliisin ylijohdossa.

13.01.2015 Liikenteessä parempi vuosi. Poliisissa on takana historiallisen suuri hallintorakennemuutos. On aika vilkaista varovaisesti peräpeiliin: mitä tapahtui poliisin liikenneturvallisuustyölle.

Ennakkotietojen mukaan liikenteessä kuoli viime vuonna arviolta 225 henkilöä, vähemmän kuin koskaan aikaisemmin. Se jää hieman valtioneuvoston periaatepäätöksessä asetetusta tavoitteesta, mutta vain hieman.

Risto Lammin blogi | Tilaa RSS syöte

Sauli Kuha

Sauli Kuha on Oulun poliisipäällikkö, poliisi ja juristi. Hän teki uransa alussa toistakymmentä vuotta kenttätyötä Espoossa ja Ranualla. Sittemmin hän eteni  lääninpoliisijohtajaksi Ouluun ja poliisijohtajaksi Poliisihallitukseen.  Kuhan nimen löytää viime vuosituhannen lopusta alkaen lähes jokaisesta työryhmäpaperista, jossa on pohdittu poliisin resursseja. Kuha harrastaa työmatkapyöräilyä ympäri vuoden, hiihtää talven Oulun risukoissa ja keväällä tunturissa. Hänet tavoittaa kesälomallaan parhaiten ranualaisilta rimpisoilta hillaämpärin kanssa ja syksyn viikonloppuisin hirvijahdista samoista kairoista.

Sauli Kuhan blogi | Tilaa RSS syöte

 

Anu Aro

Rikoskomisario Anu Aro on ollut porilaisena Savossa vuodesta 1992, jolloin aloitti poliisityöt Kuopiossa. Pääsääntöisesti Anu on toiminut rikospoliisin tehtävissä, mutta ehti virkauransa alussa tutustua kenttäpoliisinkin työhön. Opiskelu on aina ollut lähellä Anun sydäntä ja tästä osoituksena mm. yhteiskuntatieteen maisterin tutkinto, poliisin päällystötutkinto ja opettajan pedagoginen pätevyys. Erilaiset koulutustehtävät ja kansainvälisyysasiat ovat Anun mielenkiinnon kohteita. Nämä mielenkiinnon kohteet konkretisoituvat kevään 2014 aikana, kun Anu siirtyy Afganistaniin tehtävinään mm. paikallisten poliisiviranomaisten koulutuksen tukeminen ja poliisin esimiestehtäviin liittyvän asiantuntijuuden jakaminen. Blogissa sitten kokemuksia ja näkemyksiä Afganistanin suunnalta…

5.12.2014 Erilainen joulunodotus Kabulissa Uutiskynnys ylittyi maailmalla hetkellisesti Kabulissa sattuneiden useampien itsemurhaiskujen vuoksi. Turvallisuustilanne on maassa ollut pitkään hyvin epävakaa ja vaikka sitä miltä suunnalta katselee, ei voi sanoa sen ainakaan parantuneen niiden reilun seitsemän kuukauden aikana, jotka olen täällä missiolla ollut. Kevät oli ehkä jonkin mittapuun mukaan hieman rauhallisempaa aikaa, mutta sittemmin vauhti on vain kiihtynyt ja iskuja eri puolilla Kabulia on ollut etenkin viime viikkoina useita. Ja aina, kun näitä tapahtuu, ei ikävä kyllä voida välttyä sivullisiin kohdistuvilta henkilövahingoilta tai kuolemiltakaan.

Presidentinvaalien aika oli oma lukunsa turvallisuustilanteen suhteen ja sitä seurannut äänten tarkastuslaskenta nosti riskiä, että talebanit tekevät iskuja eri kohteisiin. Ennusteet siltä osin eivät ihan pitäneet paikkaansa ainakaan täällä Kabulissa.

Anu Aron blogi | Tilaa RSS syöte

Milla Mikkanen ja Lassi Koljonen

Milla Mikkanen ja Lassi Koljonen aloittivat opintonsa ensimmäisessä uudistetussa Poliisin AMK-tutkinnossa elokuussa 2014.
kuva
Savon sydämessä Kuopiossa syntyneellä ja siellä varttuneella Millalla on takanaan lähes kymmenvuotinen kilpaurheilutausta yleisurheilussa. Etenkin seiväshypyn parissa hän on viettänyt tiiviisti viime vuodet.

Kaikenlainen liikkuminen on ollut lähellä myös Lassin sydäntä pienestä pitäen, kotikaupunki Lahden pallokentillä kirmaaminen on vaihtunut viime vuosina hikoiluun kuntosalilla. Muihin vapaa-ajan harrastuksiin lukeutuu elokuvien katselu, syöminen ja maailmanparantaminen kavereiden kanssa.

Sekä Milla, että Lassi kuuluvat molemmat koko 80-henkisen kurssinsa nuorimpiin: ikää molemmilla on vasta parikymmentä ja risat, mutta tästäkin huolimatta nuoret poliisin alut ovat varmoja ammatinvalinnastaan.

8.1.2015 Samaan ammattiin uudella koulutuksella - ensimmäiset AMK-opiskelijat Polamkissa Pikkupoikana en haaveillut poliisin ammatista. Kuvittelin ryhtyväni ehkä tutkijaksi tai opettajaksi. En edes osaa tarkalleen sanoa missä ensikipinä syttyi, mutta muistan useita kertoja kun joku kaveri totesi: ”Susta tulisi hyvä poliisi.” En tunnusta, että idea lähti kavereilta, mutta vähän vanhempana eli noin pari vuotta sitten poliisin työ oli jo muodostunut varteenotettavaksi uravaihtoehdoksi. Vielä tuolloinkin ehkä ajattelin poliisikoulusta avautuvaa tulevaisuutta vähän kapeampana. Todellisuudessa ainoa vaihtoehto ei ole haalarihommat kenttäpartiossa vaan poliisin työ ja sen parissa avautuvat mahdollisuudet ovat laajemmat kuin osaan tällä hetkellä vielä edes kuvitella. Pitää myös muistaa, että jo kenttäpartion poliisimiehenä voi ja monesti myös täytyy olla yhtä aikaa paitsi sekä tutkija että opettaja myös kymmenen muun alan osaaja.

Millan ja Lassin blogi | Tilaa RSS syöte

Minna Gråsten

kuvaMinna Gråsten toimii Poliisihallituksen lupahallintopäällikkönä. Nykyisiin tehtäviinsä hän on päätynyt Kaarinan poliisilaitoksen, Keskusrikospoliisin ja sisäministeriön poliisiosaston kautta. Lupahallintopäällikön tehtävään kuuluu esimiestyön lisäksi ennen kaikkea poliisin lupahallinnon kehittäminen, jossa keskeistä tällä hetkellä on toteuttaa kehittämistoimenpiteitä niin, että asiakaspalvelu  olisi hyvän hallinnon mukaista, nykyaikaista, vaikuttavaa ja henkilöstön työssä jaksaminen huomioivaa. Vapaa-ajalla rentoutumisen lähteet löytyvät kiireettömyydestä sekä mökkeilyn, harrastusten ja matkailun yhdistelemisestä.

5.9.2014 Sammakko uutisissa Viime päivinä julkisuudessa on käyty keskustelua Suomen passissa olevista eläinhahmoista: ovatko ne oikeita vai vääriä ja esiintyvätkö Suomessa vai eivät. Sivuseikaksi on jäänyt passin tarkoitus ja se, miksi eläinhahmot ylipäätään esiintyvät sen sivuilla.

Minna Gråstenin blogi | Tilaa RSS syöte

Vanessa & Jessica

Polisaspiranterna Vanessa Johansson och Jessica Örn är två av de sexton som inledde sina studier på grundkurs G18, den svenskspråkiga polisutbildningen, hösten 2012. Både Johansson och Örn tog studentexamen 2010 och lärde känna varandra då de tjänstgjorde i Dragsvik, i kontingent 2/10.
Damerna kommer att driva bloggen tillsammans och hoppas kunna förmedla en realistisk bild av studierna vid Polisyrkeshögskolan. Följ med hur barndomsdrömmen om polisyrket förverkligas steg för steg!

 19.01.2015 Det sista inlägget. Vi klarade oss igenom period 10, med alla dess prov, tester och grupparbeten. Slutarbetet blev godkänt och avgångsbetygen trillade ner i postlådan i onsdags(7.1). Efter 2,5 års studier kan vi nu äntligen titulera oss som äldre konstaplar! 

Vanessa's & Jessica's blog | Prenumerera RSS

 

Marko "Fobba" Forss

fobba

Ylikonstaapeli Marko "fobba" Forss toimii Helsingin nettipoliisissa, jonka tehtävänä on tehdä näkyvää poliisityötä sosiaalisessa mediassa. Fobba on toiminut poliisina vuodesta 1998. Syyskuussa 2008 osa hänestä muuttui ykkösiksi ja nolliksi. Työkaverin sanoin mies muuttui kenttäsiasta nettinörtiksi. Fobba onkin jo huomannut hieman laihtuneensa ja tarvitsevansa silloin tällöin silmälaseja.

12.9.2013 Kaikkien viharikospykälien äiti. Kiihottaminen kansanryhmää vastaan nousi taas vaihteeksi otsikoihin, kun kokoomusnuoret esittivät kiihottamispykälän dekriminalisoimista. Mistä pykälä on peräisin, keitä pykälällä oikein suojataan ja miten pykälän poistaminen vaikuttaisi keskustelun avoimuuteen sosiaalisessa mediassa? Yritän avata hieman näitä seikkoja etenkin sosiaalisen median näkökulmasta.
Marko Forssin blogi | Tilaa RSS syöte 


Ahoset

kuvaAhoset ovat aloittaneet opiskelunsa Poliisiammattikorkeakoulussa elokuussa 2013. Yhteisestä sukunimestä huolimatta Jani ja Anssi eivät ole sukulaisia, mutta aakkosittain kulkeva solujako teki heistä kämppikset Poliisiammattikorkeakoulun asuntolassa. Kiinnostuksen kohteita Janilla ovat mm. kamppailulajit, elokuvat sekä ruoanlaitto. Muitakin opintoja kokeilleena Jani tuntee nyt olevansa oikealla alalla.  Myös Anssi harrastaa aktiivisesti monipuolista liikuntaa ja entisenä jalkapalloilijana seuraa lajia tiiviisti. Poliisin ammatti on ollut Anssilla haaveena nuoresta asti.

10.11.2014. Kokemus tuo varmuutta, lyhyessäkin ajassa. Syksy saapui myös Poriin ja toi tullessaan voimakkaan tuulen Itämereltä. Ollaanhan kuitenkin täällä sen verran lähellä merta, vaikka jonkin verran keskustasta matkaa on satamaan. Uusia tuulia oli myös työharjoittelun kuvioissa.

Ahosten blogi | Tilaa RSS syöte


Itä-Uudenmaan poliisilaitos

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen väki pohtii ajankohtaisia ja ajattomia, alueellisia ja kaikkia koskevia poliisiasioita lähes viikoittain perjantaisin.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen blogi | Tilaa RSS syöte

 

 

Aikaisemmat blogit

Mats Järnkuva

Polisaspirant Mats Järn är en av de tio som antogs till den svenskspråkiga polisutbildningen 2009. Arbete bland människor och med problemsituationer som kan uppstå bland människor är inget nytt för Mats. Han har arbetat som ordningsvakt på olika tillställningar och nattklubbar i över tio år. De senaste åren har han dessutom, parallellt med vaktyrket och lärarstudierna, arbetat som sysselsättningsledare på ett rehabiliteringshem för missbrukare.

Mats Järnin blogi

 

Pekka Kokkonen

Ylikomisario Pekka Kokkonen on työskennellyt Afganistanissa kolmesti ja joutunut usein keskelle terrori-iskuja. Nykyisin hän toimii Afganistanin sisäministeriön neuvonantajana, Suomen kontingentin vanhimpana ja osallistuu paikallisen poliisin kouluttamiseen.

Pekka Kokkosen blogi

 

 

Kari Pasanen

kuvaRikoskomisario Kari Pasanen on työskennellyt Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa koko virkauransa ajan, vuodesta 1996 alkaen. Muutamaa kenttävuotta lukuunottamatta Kari on toiminut erilaisissa rikostutkintatehtävissä ensin rikostutkijana ja nykyisin tutkinnanjohtajana. Kokemusta Karilla on erityisesti omaisuus- ja ajoneuvorikoksista, niin päivittäisrikostutkinnan kuin pitkäkestoisen ja vaativan rikostutkinnankin osalta. Henkeen ja vereen (rikos)poliisimieheksi tunnustautuva Kari harrastaa vaikka mitä, lähinnä kuitenkin jonkunsortin hyötyliikuntaa ja vanhojen ajoneuvojen ihailua."

Kari Pasasen blogi

 

Henna Kelloniemi 

kuva

Vanhempi konstaapeli Henna Kelloniemi työskentelee viestintäkoordinaattorina Lapin poliisilaitoksella. Moninaisissa työtehtävissään Henna luovii eteenpäin huumorilla ja positiivisella elämänasenteella. Blogissaan hän tarjoilee väläyksiä ja tunnelmia poliisin maailmasta. 

Senior Constable Henna Kelloniemi is working as a communications coordinator at Lapland Police Department. In her various tasks she moves ahead with humor and positive attitude. In her blog she is serving glints from the world of Finnish police.

24.5.2013 Perinteinen löytötavaran huutokauppa Lapin poliisilaitoksella Rovaniemellä - Traditional Lost & Found auction at Lapland Police Department, Rovaniemi Finland

Henna Kelloniemen blogi | Tilaa RSS syöte

Ilkka Iivari

kuvaKomisario Ilkka Iivari on ollut lähes kolmekymmentä vuotta poliisina. Työstä tulvahtavat tekstit, tiedotteetkin. Rikosilmoituksista riimittelyä, hiihtolenkeiltä huumoria, rasteilta runoutta, soudusta säkeitä, kirjoittajapiiristä kolumneita, vuosikierrosta välittävää valistamista. Korvienvälikompuutterista ilakoivaa iivarismia.

25.4.2013. Ihminen unohdettu. Ihminen on muuttunut numeroksi tilastoissa. Ihmisarvolla ei ole mitään väliä. Katsotaanpa ensin tilastollista totuutta. Kanta-Hämeessä on tänä vuonna tapettu neljä ihmistä. Tilastossa on neljä henkirikosta. Viiden ihmisen kuolema on ollut hyvin lähellä, joten kirjattuna on viisi henkirikoksen yritystä. Kahdeksan kertaa on törkeän pahoinpitelyn verran käytetty väkivaltaa, josta on ollut potentiaalinen hengenvaara kuten lääkärit asian ilmaisevat. Edellisinä vuosina henkirikoksia on ollut yksi tai kaksi vuosittain. Nämä ovat syrjäyttämispolun päätepisteitä sekä uhrille että tekijöille. Kukaan tekijöistä ei ole murhanhimoinen, vaan nurkkaan ajettu syrjäytetty. Mistä tämä kertoo?

 Ilkka Iivarin blogi | Tilaa RSS syöte
 

Ville Saukkola

Vanhempi konstaapeli Ville Saukkola on ennen poliisiksi ryhtymistään käynyt lukion, kauppaoppilaitoksen ja kokkikoulun. Puhelinoperaattorilla hän oli töissä lähes yhdeksän vuotta. Tällä hetkellä hän työskentelee järjestyspoliisissa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksessa valvomassa yleistä järjestystä ja turvallisuutta sekä hoitamassa hätäkeskuksen tarjoamia tehtäviä. Päätoimen ohella hän toimi aiemmin myös ns. nettipoliisina eli pyrkii lähinnä Facebookissa ohjaamaan ja neuvomaan poliisiaiheisissa kysymyksissä. Ville Saukkola korostaa, että kipinä poliisin ammattiin ei ole sammunut vuosien varrella. Niin kuin sanotaan, elämä on jatkuvaa oppimista.

16.12.2013. Jouluisia odotuksia ja toiveita.Hou hou, onko täällä kilttejä lapsia? Käänsin päätäni äänen suuntaan. Joulupukki oli saapunut Karkkilan joulumarkkinoille tuiskua ja viimaa uhmaten. Iso koura upposi punaisen nutun taskuun, ja sieltä tuli esille paperiin käärittyjä konvehteja. Kun me oltiin pieniä, niin joulupukin taskusta tuli kis-kis ja kettukarkkeja. 

Ville Saukkolan blogi | Tilaa RSS syöte

Minna Laukka

Vanhempi rikoskonstaapeli Minna Laukka työskentelee rikostutkijana Keskusrikospoliisin Tutkintaosaston ”Murharyhmässä”. Syksyllä 2013 Minna suuntasi henkirikostutkinnan maailmasta paikallispoliisin arkeen puoleksi vuodeksi. Työtehtävät Keski-Uudenmaan poliisilaitoksessa vaihtelevat päivittäisrikostutkinnasta kenttätoimintaan. Ennen poliisiuraa Minna työskenteli rikostoimittajana.

23.9.2013. Kirje Kesällä luin naistenlehdestä jutun, jossa itseni ikäiset, päälle kolmekymppiset julkisuudesta tutut naiset kirjoittivat parikymppiselle itselleen elämänohjeita sisältävän kirjeen. Kuten elämällä on tapana tehdä, kenelläkään asiat eivät olleet menneet sen parikymppisen tytön odotusten mukaan, mutta vastoinkäymiset olivat tehneet heistä vahvempia.   

Minna Laukan blogi | Tilaa RSS syöte

 

 Jutta Antikainen

kuvaHelsingin nettipoliisi vanhempi konstaapeli Jutta Antikainen on tehnyt jo neljä vuotta päätoimisesti näkyvää ja kasvollista poliisityötä sosiaalisessa mediassa. Jutta on työskennellyt Helsingin poliisilaitoksen palveluksessa koko kymmenvuotisen virkauransa ajan sekä kenttä- että tutkintatehtävissä. Nettipoliisin työn Jutta on kokenut ammatillisesti haasteelliseksi ja hänestä on ollut mielenkiintoista olla kehittämässä maailmanlaajuisestikin uutta tapaa tehdä poliisityötä.  

27.3.2013 Selviytymistarina Poliisin läsnäolo netissä on madaltanut kynnystä ottaa yhteyttä ja hakea apua etenkin henkilökohtaisissa ja arkaluontoisissa asioissa. Tällaisia asioita ovat etenkin seksuaalirikokset ja lähisuhteissa tapahtuneet pahoinpitelyt. Nettipoliisi on usein ensimmäinen taho, jolle asianomistaja tapahtumista kertoo. Tällaisissa tapauksissa ilmoittajan ja poliisin välille syntyy usein luottamuksellinen suhde, joka voi kestää koko rikosprosessin läpi ja jatkua myöhemmin edelleen kuulumisten vaihtona.

Jutta Antikaisen blogi | Tilaa RSS syöte

Elina Katajamäki

Nuorempi konstaapeli Elina Katajamäki on aloittanut poliisin perustutkintokoulutuksessa keväällä 2011 ja suorittaa nyt kenttäjaksoa Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella. Tampereen yliopistosta valmistunut entinen Poliisi-tv:n toimittaja palveli ennen opintojensa alkua reilun vuoden Afganistanissa kriisinhallintatehtävissä. Poliisiksi valmistuminen häämöttää syksyllä 2013. 

24.10.2013 Tavallisia asioita Hevosharrastus, lastenvahtikeikat, lemmikkikoira. Juhannusfestarit, toimittajan työ, päänsärky. Ero avopuolisosta, varusmiespalvelus, koulukiusaaminen, kaunokirjallisuus. Ihan tavallisia asioita melko tavallisesta elämästä. Kaikki ne ovat sivunneet elämääni tai olleet jossain vaiheessa osa sitä. Mutta kaikista niistä on jo tähän mennessä ollut hyötyä poliisityössä.

Elina Katajamäen blogi | Tilaa RSS syöte
Hae sivustolta: