Kaakkois-Suomen poliisilaitos


Ajanvaraus


nettivinkki
Yhteystiedot
Vuorikatu 1
PL 113
45100 KOUVOLA

ma-pe klo 08.00-16.15

Puh 0295 430 331
Faksi 0295 411 955

Poliisiasemat ja palvelupisteet

Tervetuloa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen sivuille 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos aloitti toimintansa 1.1.2014. Poliisilaitos toimii 16 kunnan alueella ja sen toiminta-alueella on noin 313 000 asukasta. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen pääpoliisiasema sijaitsee Kouvolassa ja poliisiasemat Kotkassa, Haminassa, Lappeenrannassa, Imatralla ja Parikkalassa. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toimintaa johtaa poliisipäällikkö Ossi Lähdesmäki. Poliisilaitoksen esittely.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen yhteystiedot. 
Lupapalveluiden toimipisteiden yhteystiedot ja aukioloajat
Rikosilmoitusten tekeminen, yhteystiedot ja aukioloajat
Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen löytötavaratoimistot


Kaakkois-Suomen poliisi Instagramissa

Kaakkois-Suomen poliisi on avannut ystävänpäivänä 14.2.2015 Instagram-tilin, joka löytyy tunnuksella kaakkoissuomen_poliisi. Tervetuloa sivustolle!
http://www.instagram.com/kaakkoissuomen_poliisi


Kaakkois-Suomen lupapalvelut vastaa passiuudistukseen liittyviin kysymyksiin Facebook-sivuillaan

Sähköisiä hakemuksia käsitellään kaikilla poliisiasemilla ja Poliisihallituksen antaman palvelusitoumuksen mukaisesti asia käsitellään tavallisen passin osalta neljän päivän kuluessa. Tosin vielä näillä määrillä käsittelyaika on huomattavasti tätä lyhyempi. Vaikka passin voi parhaassa tapauksessa saada ilman käyntiä poliisiasemalla, kannattaa ennakoida kesän ruuhka-aikoja sen verran, että varmistaa oman passin voimassaolon hyvissä ajoin ennen kesälomareissuja.
Lisätietoa passiuudistuksesta sivuilla www.poliisi.fi ja http://www.intermin.fi/.

Kaakkois-Suomen poliisin lupapalvelut vastaa passiuudistukseen liittyviin kysymyksiin Facebook-sivullaan osoitteessa https://www.facebook.com/kaakkoissuomenpoliisi. Sivuilla käyminen ei edellytä omia Facebook-tunnuksia.

Kaakkois-Suomen poliisi Facekookissa ja Twitterissä

Kaakkois-Suomen poliisi on avannut 25.11. Facebook-sivut ja Twitter-sivut. Facebook-sivut löytyvät osoitteesta www.facebook.com/kaakkoissuomenpoliisi ja Twitter löytyy tunnuksella @poliisi_kaakko osoitteesta www.twitter.com/poliisi_kaakko.

Kaakkois-Suomen poliisi tulee jakamaan Facebook-sivuilla ajankohtaista tietoa Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen tapahtumista ja palveluista. Sivuilta saadaan lukea liikennepoliisin havainnoista tien päältä, valvonta- ja hälytystehtäviä hoitavan poliisin huomioita kentältä, rikostutkintaa tekevän poliisin työstä, ohjeita lupapalveluita hoitavalta toimistosihteeriltä tai löytötavaratoimistoon päätyneistä tavaroista. Myös poliisikoirat tulevat esittäytymään ja kertomaan työstään ja taidoistaan. 

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen twitter-tili mahdollistaa jatkossa nopean tiedottamisen esimerkiksi liikenneonnettomuuksissa tai nopeaa viestintää vaativissa tilanteissa.

Viralliset Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen www-sivut löytyvät osoitteesta www.poliisi.fi/kaakkois-suomi. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksella toimii edelleen kaksi nettipoliisia, jotka löytyvät Facebookista nimillä konstaapeli Timo Härkönen ja konstaapeli Tommila.

Facebook- tai Twitter -sivuilla käyminen ei edellytä Facebook-tunnuksia.

Tervetuloa seuraamaan meitä sosiaalisessa mediassa!Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen lupapalvelun ajanvaraus jatkossa yhdestä numerosta

Kaakkois-Suomen poliisilaitos ottaa maanantaina 3.11. 2014 käyttöön uuden puhelinpalvelunumeron 0295 414 490, joka on tarkoitettu ajanvarauksen tekemiseen poliisin lupahallintoon. Numero palvelee kaikkina arkipäivinä klo 9-11 ja 13-15  ja siitä voi varata ajan kaikille Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen poliisiasemille.
Muihin lupa-asioihin liittyvissä kysymyksissä voi edelleen ottaa yhteyttä oman lähimmän poliisiaseman lupapalvelunumeroon, joka löytyy poliisilaitoksen sivulta lupapalvelut.

Suojatien yli vain kävellen
-pyöräilijöiden väistämisvelvollisuutta ei tunneta

Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden suojatiesäännökset ovat erilaisia eikä  pyörätien jatke anna aina pyöräilijälle etuajo-oikeutta. Pyöräilijöiden väistämissäännökset ovat tuntemattomia lasten vanhemmille, jotka opettavat edelleen lapsensa kulkemaan liikenteessä väärillä väistämissäännöillä. Lisätietoa suojatiesäännöksistä sekä pyöräilijöiden ja ajoneuvon kuljettajien väistämissäännöistä Turvallisuus ja liikenne -sivulla.

Ilmoita polkupyörävarkaudesta poliisille

Kaakkois-Suomessa pyörävarkaudet ovat lisääntyneet viime vuodesta. Suurin osa varkauksista tapahtuu viikonloppuisin illalla ja eniten varastettu merkki on Jopo. Poliisi kertoo, miten voi päätellä, onko ostamasssa varastetun pyörän ja antaa ohjeita pyörän lukitukseen. Lue koko tiedote tästä, Kaakkois-Suomen pyörävarkaudet, alkuvuosi 2014 tilasto.

Rikosuhripäivystys RIKU aloitti toimintansa Kotkan poliisiasemalla 5.8.2014   kuva

RIKU:n toiminnanohjaaja on tavattavissa Kotkan poliisiasemalla tiistaisin. RIKU:n perustehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa  tarjoamalla muun muassa palveluina henkilökohtaisia tapaamisia, neuvontaa ja ohjausta. Palvelut ovat maksuttomia. Yhteystiedot Rikosilmoitukset -sivulla.

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen puhelinnumerot ovat muuttuneet  kuva

Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen 071-alkuiset puhelinnumerot ovat vaihtuneet 0295-alkuisiin numeroihin. Matkapuhelinnumerot säilyivät ennallaan, mutta vastaanottajalle näkyy nykyisin 0295-alkuinen numero. Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vaihteen uusi puhelinnumeron on 0295 430 331. Kiireellisissä asioissa tulee soittaa hätänumeroon 112. Päivitettyjä numerotietoja löytyy muun muassa sivulta www.poliisi.fi /kaakkois-suomi, yhteystietoja.


Lappeenrannan poliisiaseman rikosilmoitusten vastaanotto muutti Mustolaan

Lappeenrannan poliisiaseman rikosilmoitusten vastaanotto muutti 1.7.2014  osoitteeseen Itäinen kanavatie 2. Rikosilmoitusten vastaanoton puhelinnumero ja telefax numero säilyvät entisellään (puh. 0295 414 600, fax 0295411956 ).

Imatran poliisiaseman rikosilmoitusten vastaanoton aukioloaika muuttui 

Imatran poliisiaseman rikosilmoitusten vastaanotto on avoinna arkisin klo 8.00-12.00. Tarkemmat tiedot löytyvät Yhteystietoja-sivulta. 


Luumäen ja Savitaipaleen palvelupisteet on suljettu 1.6.2014 alkaen. Lupapalveluiden aukioloajat löytyvät Lupapalvelut- ja Yhteystietoja -sivuilta.

Asioi ajanvarauksella lupapalveluissa

1.5.2014 alkaen asiointi poliisilaitoksen lupapalvelussa tapahtuu pääsääntöisesti ajanvarauksella. Ajanvarauksen voit tehdä täältä taikka puhelimitse poliisiasemakohtaisista palvelunumeroista.


Kaakkois-Suomen poliisille uusi nettipoliisi
kuva
Kaakkois-Suomen poliisilaitokselle on avattu toinen Facebook-profiili nimellä konstaapeli Tommila. Profiilin takana on Kouvolan pääpoliisiasemalla työskentelevä vanhempi konstaapeli Jarkko Tommila.

Toinen Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Facebookissa esiintyvistä poliiseista kuvaon konstaapeli Timo Härkönen. Imatran poliisiasemalla työskentelevän Timo Härkösen Facebook-profiili on avattu lokakuussa 2012. Helmikuussa 2014 Härkösellä on Facebookissa 2130 kaveria ja 880 seuraajaa.
Poliisi toimii sosiaalisessa mediassa tarkoituksenaan ennalta estää rikoksia ja madaltaa kynnystä ottaa yhteyttä poliisiin.


Kaakkois-Suomen poliisin venäjänkieliset www-sivut

Информация для русских туристов - страницы опубликован 

Sivujen tarkoituksena on ohjeistaa venäläisiä matkustajia maassa oleskellessaan ja liikkuessaan toimimaan Suomen lain ja säännösten mukaisesti. Näillä sivuilla poliisi jakaa informaatiota turvallisesta liikennekäyttäytymisestä ja rajaliikenteestä, antaa ohjeita ja neuvoja muun muassa rikosilmoituksen tekemisessä, passin katoamisessa ja avun hälyttämisessä onnettomuustilanteissa, kertoo sakkojen maksamisesta, yleisistä pysäköintikäytännöistä ja jokamiehenoikeuksista.


 
Hae sivustolta: