Keskusrikospoliisi

Keskusrikospoliisin (KRP) vastuualueena poliisissa on vakavimman, erityisesti järjestäytyneen ja ammattimaisesti toimivan rikollisuuden torjunta ja tutkinta. Toisena päätehtävänään KRP tuottaa rikostorjunnan asiantuntijapalveluja koko poliisikunnan ja muiden lainvalvontaviranomaisten käyttöön.


Erkki Sippola jatkaa Rikosteknisen laboratorion johdossa

kuva

27.3.2014
Keskusrikospoliisin Rikosteknisen laboratorion johtajaksi on nimitetty filosofian tohtori Erkki Sippola, 51, määräajaksi 1.4.2014 - 30.9.2020. Sippola on hoitanut tehtävää viransijaisena vuodesta 2011 ja toiminut sitä ennen laboratoriossa eri tehtävissä vuodesta 1995.

Virkaa haki 25 henkilöä.


Huijauskirjeet yleistyneet

20.12.2013
Keskusrikospoliisin Rahanpesun selvittelykeskus on havainnut, että kuluneen vuoden aikana erilaisten huijauskirjeiden määrä on kasvanut huomattavasti. Yleensä nämä huijaukset tai niiden yritykset kohdistuvat yksityisiin henkilöihin ja niiden tarkoituksena on saada henkilöt lähettämään rahaa, useimmiten ulkomaille. Käytännössä nämä kirjeet tulevat esimerkiksi sähköpostissa ja ne liittyvät laajoihin petosrinkeihin, joita johdetaan ulkomailta.
Lue lisää 


Epäiltyjen tietojärjestelmä ja omien tietojen tarkastusoikeus

12.4.2013
Venäjän presidentin Vladimir Putinin nimen kirjaamisesta poliisin valtakunnalliseen epäiltyjen tietojärjestelmään on käynnissä valtakunnansyyttäjänviraston johtama esitutkinta. Poliisihallitus tarkastaa rekisterin sisällön lainmukaisuuden.   

Epäiltyjen tietojärjestelmä on poliisin ja muiden esitutkintaviranomaisten yhteinen työkalu, joka tehostaa tietojen vaihtoa rikosten ja rikoskokonaisuuksien torjunnassa. Rekisteröidyillä on rekisteriin vain välillinen tarkastusoikeus.
Lue lisää


 
Anna vihje rikoksesta

Oletko tehnyt havaintoja tai onko sinulla tietoa, joka voisi auttaa rikoksen paljastamisessa tai selvittämisessä? Kerro niistä sähköpostilla
rikosvihje.krp(at)poliisi.fi

Nettivinkki

Voit jättää poliisille tiedon Internetissä havaitsemastasi epäilyttävästä aineistosta tai muusta epäilyttävästä toiminnasta Nettivinkin kautta. Klikkaa kuvaketta, joka vie vinkkilomakkeelle.

kuva

Tunnista nettihuijaukset

Älä ole sinisilmäinen, älä luota tuntemattomien lupauksiin, älä vastaa sähköposteihin, joissa yllättäen luvataan sinulle miljoonia. Tätä viestiä ovat poliisi ja muut viranomaiset levittäneet vuosikausia. Silti joku aina menettää rahansa huijareille.
Lue lisää nettihuijausten tutkinnasta
Lue lisää eri huijausmuodoistaHae sivustolta: